Известие

Collapse
No announcement yet.

ICS- радиото не работи.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ICS- радиото не работи.

Темите, които открих тук са без решение.
    Радиото прекъсва, когато пусна касета, касетофона спира и се пуска радиото, което пак прекъсва. Спира- тръгва, спира- тръгва, постоянно. В началото интервалите на прекъсване бяха по-редки, сега са постоянни.
    При загасен двигател всичко работи нормално.
    Всичко започва след запалване.

Акумулатор, букси, бушони, кабели- всичко е проверено.
    Проблемът вероятно е някъде из електрониките. Едва ли ще го нося за ремонт, по вероятно е да търся друг ICS.
    Защо при запален двигател не ми е много ясно.
    Другото е дали са съвместими ICS от бензин и дизел?
    Четох, че имали разлики в буксите на климатика и не показвали точно разхода на гориво.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 04:36.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Хаха,колега имам го същия проблем от 3г.,междувременно съм го вадил блока сто пъти пръскал съм всички букси с контакт.спрейове,спирт,етанол,какво ли не пробвах...,отказал съм се да го оправям тоя ИЦС(все пак е БОШ).Интересно лятото ме нямаше в БГ,бях оставил колата на открит паркинг,като се върнах я запалих и радиото си пееше,като все едно не имало някъв проблем,но уви на другия ден,пак " старата песен"-като запаля двг и..аут оф мюзик..спомням си,че този "бъг"при мен започна,когато ми протече радиаторчето на парното,а съмненията ми са че антифриза,който е "дрипвал"е точно на мястото пред ИЦС,където са основните кабелни снопове за озвучаване,според мен корозията е няква миниатюрна и мисля се задейства от вибрациите на двг..
    THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
    http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Не е от вибрации според мен, при местене и клатене нищо не се променя, запаля ли двигателя и край, прекъсва. Нищо не е текло, всичко е доста запазено, почти като ново. Нещо по 20 годишната електроника се е предало. На моето пише Сименс.

Comment

На дъртите елктроники обикновено им се скапват електролитните кондензатори. С времето изсъхват и капацитетът им пада.

Ако тръгнеш да ги сменяш може и да се оправи, друг е въпросът дали си заслужава усилията.

Отварял съм моя ИЦС, но нямам много спомени какво има по платката.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          На дъртите елктроники обикновено им се скапват електролитните кондензатори. С времето изсъхват и капацитетът им пада.

Ако тръгнеш да ги сменяш може и да се оправи, друг е въпросът дали си заслужава усилията.

Определено нямам нерви да сменям , в краен случай ще прежаля музиката, важен е климатика и парното

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение

Ако са качествени електролитите си карат и достоино много години!
            Примерно в миналото братушките са имали 3 завода за такива кондензатори като продукцията на 2 е била ок а на третия е била калпава.
            Скоро реставрирах радио от 60-те и там малкото електролити не бяха мръднали, преди години пък в телевизор Юност почти всичко беше брак!
            Но да, ако с времето ще се скапва нещо, те са едни от първите заподозрени (електролитите)...
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Днес докато карах извън града радио почти нямаше. Повредата засяга само УКВ и касетофон, АМ си свири без прекъсване. Проблема едва ли е в тока. На градско след това, докато отивах да взема новият ICS свиреше все едно никога не се е повреждал .
              Та проблема вече е решен с нов ICS от същата кола като моята, от бензинова вероятно не е напълно съвместим.
              Click image for larger version

Name:	DSC_0776.jpg
Views:	1
Size:	95.1 Килобайта
ID:	2350772

Name:	DSC_0777.jpg
Size:	96.0 Килобайта
ID:	2350773

Name:	DSC_0778.jpg
Size:	94.5 Килобайта
ID:	2350774

Name:	DSC_0779.jpg
Size:	96.0 Килобайта
ID:	2350775

Name:	DSC_0780.jpg
Size:	91.9 Килобайта
ID:	2350776

Name:	DSC_0781.jpg
Size:	93.5 Килобайта
ID:	2350777

Name:	DSC_0782.jpg
Size:	95.9 Килобайта
ID:	2350778

Name:	DSC_0784.jpg
Size:	91.4 Килобайта
ID:	2350779
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:31.

Comment

Ясно..,начи аз тря търся от бензинка

Comment

Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
                  Ясно..,начи аз тря търся от бензинка
                  Един приятел продава.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Един приятел продава.
                    ..еми явно "авера" го няма кода (една от тъпотиите в тази кола)..,нищо здраве да е,явно ще си я търкалям тъй до сетния й дъх...

Comment

..еми явно "авера" го няма кода (една от тъпотиите в тази кола)..,нищо здраве да е,явно ще си я търкалям тъй до сетния й дъх...
                      Е без код всичко се обезмисля, моето свири и пее да видим до кога. вътре има една касетка която не извадих когато трябваше и сега си стои вътре и не излиза . А той си я караше до скоро колата, не знам защо няма код

Comment

Нали щеше да звъниш, пазя си код картата. Даже и на изуст го помня...

Comment

И освен, че вече свири и пее, забелязах че климатроника вече не ми изписва досадния надпис - посети сервиз- и да минава в авариен режим. Вероят там някъде се крие познатия проблем с неработещ климатроник. Работи идеално на автоматичен режим.

Comment

Привет, да използвам темата...

Някой има ли представа как мога да включа ИЦС-а от вкъщи, без да се занимавам да човъркам по колата, просто искам да го стартирам, докато съм на дивана да кажем?
                            166 2.4 JTD

Comment

Не притежава такава функционалност.

Ако е в обхвата на дистанционното, може да се направи ама с допълнително устройство.
                              Ако не е в обхвата на дистанционното, пак може но по-сложно и скъпо.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:13.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X